De Schrijver

vastgoedonderhoud

Get Adobe Flash player

Over De Schrijver Vastgoedonderhoud

Meer dan 100 jaar De Schrijver


Schilder: een écht vak

Voor de 'gewone' mensen was het vroeger heel normaal dat je na de basisschool ging werken. Vaak bij de boer. Philomena de Schrijver-Dobbelaar, moeder van Aloys, zag dat anders. Zij vond dat Aloys maar een echt vak moest leren. Firma Jansen, een schildersbedrijf in Hulst, was toen op zoek naar een leerling. Aloys werd direct aangenomen. Puur toeval. Was men in die tijd op zoek naar een schoenmaker? Dan was Aloys vast en zeker schoenmaker geworden.

'Op z'n eigen'
Vroeger was biechten heel normaal. Je vertelde veel én hoorde veel. In 1909 ging Philomena te biechten in de kerk van Lamswaarde. De pastoor vroeg of haar zoon interesse had om op 'zijn eigen te gaan'. De pastoor was namelijk niet gecharmeerd van het toenmalige schildersbedrijf firma Bal. De biechtvader beloofde Aloys veel klanten. En zo'n kans laat je niet schieten.

De Schrijver: een feit
In Lamswaarde werd een stuk grond gekocht. Een huis, met ruimte voor een winkel, en schilderswerkplaats werden gebouwd. In 1911 was Schildersbedrijf P.C.A. de Schrijver een feit. Een winkel met verf, behang en drogisterijartikelen was daarbij heel normaal in die tijd. De winkel was het domein van de vrouwen. Achtereenvolgens leidde Lenie, Marie, Maria, José en Emmy de winkel.

Wisselend succes
De Schrijver kende wisselend succes. Het was soms knokken om het hoofd boven water te houden. Eind jaren '30 kwam daar verbetering in. Na 1945 had De Schrijver volop werk en de financiële basis verbeterde. In de jaren '50 kwam de wederopbouw op gang. Onderhoudswerk was toen de hoofdtaak. 

Van eenmanszaak naar VOF
In de jaren '50 breidde De Schrijver de activiteiten uit met woontextiel. Dit leverde meer werk op. Frans en José kwamen in het bedrijf en De Schrijver werd omgezet van een eenmanszaak naar een VOF. Rond de 50 medewerkers waren in dienst.

Nieuwe generatie
In 1957 overleed de oprichter, P.C.A de Schrijver, op 69-jarige leeftijd. De laatste jaren had hij al gas teruggenomen. Hierdoor verliep de overname tamelijk geruisloos. Na 1957 zette Camiel de Schrijver het bedrijf als eenmanszaak voort. De Schrijver voerde volop nieuwbouwprojecten uit, vaak in onderaanneming. Er was veel schilderwerk. Iedereen zette alle zeilen bij om aan de wensen van de klanten te voldoen. Het personeelsbestand breidde sterk uit. Ook kantoorpersoneel kwam erbij. Eerst André d'Hondt en in 1971 kwam Paul van Driessche daarbij. In 1974 werd de bedrijfsvorm omgezet naar een BV.

Van nieuwbouw naar onderhoud
In de jaren '80 daalde het aantal nieuwbouwprojecten. Ook liep het aantal medewerkers terug naar 30. De Schrijver richtte zich op onderhoudswerken. Camiel de Schrijver las indertijd veel literatuur over het houtrotprobleem. Hij bezocht lezingen en demonstraties en trok een belangrijke conclusie. Eén systeem kan houtrotschade voorkomen en dat is het LamikonPlan-systeem. De Schrijver voegde dit systeem toe aan de bedrijfsactiviteiten en deed veel ervaring op. Deze ervaring wordt nu gebruikt voor de RVO-projecten van De Schrijver Vastgoedonderhoud.

Nieuwe eigenaren, nieuwe locatie
Op 1 januari 1997 werden Stefan de Schrijver en Jos Morcus aandeelhouders. Paul van Driessche werd benoemd tot directeur. Vier jaar later, in 2001, werd Paul van Driessche ook aandeelhouder. Het pand in Lamswaarde werd te klein. In 2004 verhuisde De Schrijver naar Kloosterzande.

Samenwerking
In 2008 werd het concept FaktorPlus gelanceerd. Deze krachtige samenwerking is geïnitieerd door De Schrijver. Later is ook het samenwerkingsverband Induco opgericht. Een vernieuwde vorm van vastgoedbeheer

Overname
In juni 2010 nam De Schrijver de huisschilders van Houtepen Schilderwerken in Sas van Gent over. Een paar maanden later, op 23 augustus 2010, nam De Schrijver Schildersbedrijf & Glashandel De Waal uit Halsteren over. 
Adrianus de Waal vestigde eerst het schildersbedrijf in de binnenstad van Bergen op Zoom: Engelsestraat 23. In de loop der jaren is ruimte bijgekocht. Per 5 januari 2004 is een bedrijfspand in Halsteren betrokken. Door deze overname kan De Schrijver de huidige klanten in Brabant nog beter bedienen. Ook de marktpositie wordt hierdoor versterkt. 

100 jaar De Schrijver: nieuwe directie, nieuwe huisstijl en hofleverancierschap
Op 20 mei 2011, tijdens het Eeuwfeest, gaf Paul van Driessche het directeurschap over aan Stefan de Schrijver. Ook benoemde de Commissaris van de Koningin Karla Peijs De Schrijver tot hofleverancier. Bij al deze veranderingen hoorde ook een nieuwe huisstijl én een nieuwe naam: De Schrijver Vastgoedonderhoud. 
Ruim 50 medewerkers zijn op dit moment actief betrokken bij De Schrijver Vastgoedonderhoud

Fusie De Schrijver  / De Waal
Per 1 januari 2013 gaat De Waal Vastgoedonderhoud verder onder de naam van De Schrijver Vastgoedonderhoud. Er is een aantal jaar intensief samengewerkt. Maar door één organisatie: efficiënter, kortere lijnen en meer duidelijkheid. Met 15 medewerkers van De Waal gaat De Schrijver Vastgoedonderhoud verder met 65 medewerkers. Enthousiast en nauwkeurig. Specialistisch en vakkundig. En klantvriendelijk. Maak kennis met de medewerkers van De Schrijver Vastgoedonderhoud.

NOG, ISO, VCA en FSC
De Schrijver Vastgoedonderhoud maakt deel uit van NOG, de Nederlandse Onderhouds Groep. Ook is De Schrijver Vastgoedonderhoud VCA-gecertificeerd. Sinds september 2012 is De Schrijver FSC-gecertificeerd. Het certificaat ondersteunt de MVO ambities van De Schrijver Vastgoedonderhoud. En het ondersteunt ook zeker de ambities van klanten die bewust voor FSC kiezen.

Nieuws

Archief »
18-09-2016

Ontmoet ons op Bouw- en Woonbeurs Zeeland

Ontmoet ons op Bouw- en Woonbeurs Zeeland

Op 14, 15 en 16 oktober wordt Bouw- en Woonbeurs Zeeland georganiseerd in de showroom van Morres Wonen in Hulst. Natuurlijk is de Schrijver Vastgoedonderhoud ook van de partij.... Lees verder

04-04-2016

12 t/m 14 april: deelname Renovatiebeurs

12 t/m 14 april: deelname Renovatiebeurs

De Schrijver Vastgoedonderhoud staat met Lamikon op de Renovatiebeurs. Op de beurs ziet u de laatste innovaties in de branche. Naast al het nieuws van de exposanten zijn er ook diverse activiteiten op de beursvloer. Schrijf gratis in.... Lees verder

26-10-2015

Lamikon KozijnKompas

Lamikon KozijnKompas

Met het KozijnKompas wordt het heel eenvoudig om de exploitatiekosten van de verschillende kozijnen met elkaar te vergelijken. Zowel de afschrijvings- als de onderhoudscomponent worden in deze applicatie voor vele jaren inzichtelijk gemaakt.... Lees verder


Nieuwsbrief

Aanmelden »

Recente projecten

Projecten overzicht »

Contactgegevens

  • Vestiging Kloosterzande, Hulsterweg 75H
  • Vestiging Halsteren, Steenspil 10C
  • Vestiging Middelburg, Waldammeweg 7A
  • Postadres Postbus 8, 4587 ZG Kloosterzande
  • Telefoon 0114.690231
  • hofleverancier
  • Routebeschrijving

© De Schrijver - KvK 50488333 | Colofon | Site Map